Belangrijke aanwijzingen met betrekking tot aanleveren van een bestand Bestudering en naleving hiervan bespaart u en ons veel werk! Stuur een Duidelijke omschrijving van de opdracht mee in .txt formaat met: Referentieprint(s), fonts, illustraties, scans, gewenste leverdatum, wijze van verzending en eindformaten. (voorkomt extra DTP kosten)


Houd rekening met de volgende zaken:

  • Duidelijke omschrijving van de opdracht in .txt formaat met: Referentieprint(s), fonts, illustraties, scans, gewenste leverdatum, wijze van verzending en eindformaten.
  • Besteld u op werkdagen voor 12:00 kunt u (mits een correct aangeleverd bestand) in veel gevallen uw print op de volgende werkdag vanaf 12:00 afhalen.
  • Bestanden bij voorkeur opmaken in de verhouding 1:1 of 1:10.
  • Bestanden/foto's moeten aangeleverd worden met voldoende pixels, zodat deze afgedrukt kunnen worden op minimaal 300-500 dpi
  • Ga bij volvlakken uit van de Pantone Coated waaier.
  • PMS tinten worden door ons geprint met CMYK inkten, en zijn dus slechts een benadering van de PMS tinten.
  • Extra DTP handelingen zoals scannen en corrigeren e.d. worden doorberekend o.b.v. nacalculatie en hebben invloed op de levertijd.


Schaal 1:10 in 300-500 dpi of vector.

Het beeld dient opgemaakt te worden in een schaalverhouding van 1:10 en een minimale resolutie van 300-500 dpi. Met name geïntegreerde fotobeelden moeten aan deze waarde voldoen om een scherpe afbeelding te waarborgen.


Omgaan met Huisstijlkleuren.

Wanneer u gebruikt maakt van PMS kleuren dient u het kleurboek Pantone solid coated te gebruiken. Wanneer de uiting is voorzien van huisstijlkleuren, kenmerkende vol vlakkleuren en/of logo’s van de brandowner, dienen de betreffende PMS kleur nummers (eventueel RAL kleuren) te worden vermeld. Dit sluit fouten uit en versneld de goedkeuring op de eventuele proefprint voorafgaand aan het printproces. Bij het ontbreken van PMS waarden kan de kleurscheiding in CMYK percentages worden aangegeven welke aan de beoogde kleuren zijn gerelateerd. RGB kleurwaarden worden niet toegestaan.

Maak lettercontouren.

Het is van belang dat alle in het bestand gebruikte teksten omgezet worden in lettercontouren.


Lever een LowRes voorbeeldbestand mee.

Het is van belang dat u naast het HiRes bestand tevens een LowRes variant aanlevert. Op deze wijze kan het kleiner bestand makkelijker gemaild worden naar alle partijen die eventueel goedkeuring moeten verlenen.


PDF instellingen.

Voor het beste resultaat is het van belang om opgemaakte bestand te exporteren naar Certified PDF waarbij u de optie Do Not Downsample kiest in het export menu.

Marges en afloop.

Geen snij/merk tekens e.d.


Aanleveren van bestanden:

  • Informatiedragers: (vergeet niet uw naam op de drager te vermelden!) CD / .Rar tot 250Mb / USB memorystick / WeTransfer / Andere informatiedragers in overleg.
  • E-mail: Tot 6 Mb (na compressie) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Data altijd comprimeren met WinRar, om vooral verminking tijdens versturen te voorkomen. De naam van het te versturen bestand mag geen vreemde karakters of spaties bevatten, en niet langer dan 8 karakters. Vergeet niet uw gegevens in de email te vermelden.
  • Contactpagina: Data altijd comprimeren met WinRar, om vooral verminking tijdens versturen te voorkomen. De naam van het te versturen bestand mag geen vreemde karakters of spaties bevatten, en niet langer dan 8 karakters.
Ga naar boven